zondag 2 december 2012

Ons tweede berichtje


Het tweede berichtje van de jongste, (nog net niet)!

Vandaag zondag zijn we met z’n allen naar Yad Vashem geweest en ook al was het voor een aantal van ons de tweede keer , het maakte toch weer grote indruk.


Yad Vashem
Maandag het werk weer opgepakt, Janny en ik reizen iedere dag zo’n 30 minuten heen en terug naar ons werk in een buitenwijk.

Het is een huis, waar gehandicapte bewoners hun thuis hebben en anderen gehaald en gebracht worden voor therapie of dagbesteding.

Donderdagavond was er een afscheidsavond van twee Zuid Koreaanse vrijwilligers en Koreaans eten , wij waren hiervoor ook uitgenodigd.

Het was genieten samen met de bewoners, sommigen waren zeer ontroerd bij de afscheid, dat gepaard ging met muziek en woorden van deze jonge mensen.

Vrijdag begon ons vrije weekend en na wandelen op de muur, even naar huis om te poetsen en de maaltijd voor te bereiden, gauw weer terug wandelen naar de Kotel ( westelijke muur) om het begin van de sabbat mee te maken.

Vele mannen en vrouwen kwamen om de Sabbat te verwelkomen en te aanbidden, ook kwamen groepen jonge mannen, dansend en zingend over het plein naar de muur.

's Avonds gezamenlijk in ons huis de sabbatmaaltijd gevierd met gebed en gezang.

Zaterdagochtend, weer een mooie dag, heerlijk weer, 23 graden en onze buren stelden ons hun terras ter beschikking zodat we in het zonnetje van onze koffie konden genieten.

Is dit genieten of niet!
‘s Middags de graftuin bezocht waar we samen het avondmaal hebben gevierd omringd door het gezang van vele broers en zussen uit allerlei continenten.
Avondmaal in de graftuin

In de oude stad werden we binnengeroepen bij een aantal jonge Nederlandse mannen die een prachtig lied voor ons gezongen hebben.

Na vele wandelstappen en een lekkere gevulde soep gaan we de avond in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten