zaterdag 15 december 2012

Week 4


Vandaag is het mijn beurt om een verhaal te schrijven.

Zondag 9 december zijn we met Coen op stap geweest, eerst naar Bethel waar Jacob zijn droom kreeg over de Engelen die neerdaalden en opklommen langs de ladder. Op diezelfde plek was ook de tempel van Jerobeam daar waren de resten nog van te zien.



In Silo zagen we aantal vrouwen weven aan een proeflap met het plan het voorhangsel weer in de oorspronkelijke kleur en afbeelding te maken.



We hebben de plaats gezien waar de tent der samenkomst ( tabernakel) heeft gestaan. We zijn naar de bergtop gereden waar Hanna heeft gebeden om een kind en waar 5 joods orthodoxe gezinnen wonen omdat ze geloven dat God dit land aan hen gegeven heeft. Elke morgen neemt de joodse vader een ritueel bad in een bron van ongeveer 5 meter diep.

Vrijdag 14 december zijn we op bezoek geweest naar de westbank.  We kregen daar een rondleiding met uitleg. We gingen daarna via het checkpoint, waar streng gecontroleerd werd, weer naar Jeruzalem en hebben daar via de Damascuspoort in de oude stad een Falafel gegeten.


In de loop van de middag kwam Wilma die ons leerde challot te bakken en ons vertelde over brood en welke betekenissen dat heeft in de bijbel (Jezus is het Brood des levens). Met Wilma,Channa en de buren hebben we Shabbat gevierd.

Dit was het voorlopig, Janny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten